Mákos-marcipános bejgli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy barátnőmmel kísérleteztük ki. :)

Mákos-marcipános bejgli

Hozzávalók 8 személyre

  • 250 g liszt
  • 20 g élesztő
  • 120 g puha vaj
  • 50 g cukor
  • 2 ek tejföl
  • tejszín (amennyit fölvesz, 75 ml-t használtam)
  • pici só 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 200 g mák
  • 150 g cukor
  • 100 g marcipán
  • 100 ml forró víz
Recept idők

Elkészítés:

A mákot egy tálba szórjuk és leöntjük a forró vízzel, elkeverjük. Várunk 5 percet és hozzáadjuk a cukrot, ismét elkeverjük.
A marcipánt pici kockákra vágjuk, és a cukros mákhoz keverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
Elkészítjük a tepsit, én sütőpapírt tettem rá. A sütőt felmelegítjük.
A tésztához kimérjük a lisztet, cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a vajat és összekeverjük a géppel. Addig keverjük, amíg egy gombóccá áll össze a tészta.
A munkalapra rakjuk és kézzel fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
Kétfelé vesszük a tésztát, egyenként gombócot formázunk belőlük.
Kinyújtjuk és megtöltjük a marcipános mákkal.
Feltekerjük a töltött tésztát, és a tepsire helyezzük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
A tepsin megkenjük a bejgliket tojássárgájával, amihez előtte 1 tk. vizet adunk.
Hagyjuk állni 5 percet, hogy rászáradjon.
Megkenjük a tojásfehérjével és a rúd közepét több helyen megszurkáljuk az aljáig egy evőpálcikával.
Berakjuk a forró sütőbe és 28 perc alatt megsütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük