Mákos-marcipános bejgli
Egy barátnőmmel kísérleteztük ki. :)
Mákos-marcipános bejgli
Hozzávalók 8 személyre
- 250 g liszt
- 20 g élesztő
- 120 g puha vaj
- 50 g cukor
- 2 ek tejföl
- tejszín (amennyit fölvesz, 75 ml-t használtam)
- pici só 1 tojás a kenéshez
- A töltelékhez:
- 200 g mák
- 150 g cukor
- 100 g marcipán
- 100 ml forró víz
Elkészítés:
A mákot egy tálba szórjuk és leöntjük a forró vízzel, elkeverjük. Várunk 5 percet és hozzáadjuk a cukrot, ismét elkeverjük.
A marcipánt pici kockákra vágjuk, és a cukros mákhoz keverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
Elkészítjük a tepsit, én sütőpapírt tettem rá. A sütőt felmelegítjük.
A tésztához kimérjük a lisztet, cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a vajat és összekeverjük a géppel. Addig keverjük, amíg egy gombóccá áll össze a tészta.
A munkalapra rakjuk és kézzel fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
Kétfelé vesszük a tésztát, egyenként gombócot formázunk belőlük.
Kinyújtjuk és megtöltjük a marcipános mákkal.
Feltekerjük a töltött tésztát, és a tepsire helyezzük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
A tepsin megkenjük a bejgliket tojássárgájával, amihez előtte 1 tk. vizet adunk.
Hagyjuk állni 5 percet, hogy rászáradjon.
Megkenjük a tojásfehérjével és a rúd közepét több helyen megszurkáljuk az aljáig egy evőpálcikával.
Berakjuk a forró sütőbe és 28 perc alatt megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept