Matrózok forralt bora
A bors egy kis pikantériát ad neki, leheletnyit csípős lesz tőle. Mi így szeretjük! Mutatós, ha benne hagyjuk a gyümölcsök héját és még fahéjdarabokkal is gusztusosabbá tehetjük. Elég belőle egy adag, elég ütős a rumtól. :)
Matrózok forralt bora
Hozzávalók 4 személyre
- 7 dl vörösbor
- 1 dl barna rum
- 1,5 dl víz
- 1 narancs leve és héja
- 1 citrom héja
- 1 zacskó forraltbor-fűszerkeverék
- 1 zacskó vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- csipetnyi bors
Elkészítés:
A vízben felforraljuk a fűszereket a cukrokkal, a narancs és a citrom héjával, kb. 5 percig főzzük lefedve. Utána hozzáadjuk a bort, a rumot és a narancs kifacsart levét (akár még önthetünk hozzá tetszőleges mennyiségű narancslevet is), forrpontig hevítjük, és máris kínálhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept