Pirított (resztelt) vaddisznómáj

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sózni csak tálaláskor szabad! Bár a vadhúsokat bátrabban fűszerezhetjük, azért ne essünk túlzásokba. Mindig kicsit adjunk hozzá a fűszerekből. Kóstolgassuk, és még adjunk hozzá, ha szükséges.
Érdemes kipróbálni a vad májat, mert sokkal finomabb.

Pirított (resztelt) vaddisznómáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 60-70 dkg máj
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1 tk darált kápia paprika vagy paprikakrém
  • kicsi pirospaprika
  • tej a máj áztatásához
Recept idők

Elkészítés:

A májat kiáztatjuk váltott vízben a benne levő vér miatt. Az összevágott májat annyi tejjel leöntjük, ami elfedi, és kb. 1 órát áztatjuk benne. Majd le lehet öblíteni vízzel, és jól lecsöpögtetni. A hagymát szeleteljük, kicsi olajon, zsíron - ki mint szereti- megdinszteljük. Beletesszük a fűszereket, majd a jó alaposan lecsöpögtetett májat. Ha kell, kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Nem szabad túlfőzni, 5-10 perc elég neki. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. A legfinomabb főtt vagy hagymán tört burgonyával. Savanyúság, kompót illik mellé.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük