Pirított (resztelt) vaddisznómáj

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sózni csak tálaláskor szabad! Bár a vadhúsokat bátrabban fűszerezhetjük, azért ne essünk túlzásokba. Mindig kicsit adjunk hozzá a fűszerekből. Kóstolgassuk, és még adjunk hozzá, ha szükséges.
Érdemes kipróbálni a vad májat, mert sokkal finomabb.

Pirított (resztelt) vaddisznómáj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60-70 dkg máj
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • 1 tk darált kápia paprika vagy paprikakrém
  • kicsi pirospaprika
  • tej a máj áztatásához
Recept idők

Elkészítés:

A májat kiáztatjuk váltott vízben a benne levő vér miatt. Az összevágott májat annyi tejjel leöntjük, ami elfedi, és kb. 1 órát áztatjuk benne. Majd le lehet öblíteni vízzel, és jól lecsöpögtetni. A hagymát szeleteljük, kicsi olajon, zsíron - ki mint szereti- megdinszteljük. Beletesszük a fűszereket, majd a jó alaposan lecsöpögtetett májat. Ha kell, kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Nem szabad túlfőzni, 5-10 perc elég neki. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. A legfinomabb főtt vagy hagymán tört burgonyával. Savanyúság, kompót illik mellé.

1
2
Ezt is szeretjük