Rózsaszín cicatorta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rózsaszín cicatorta

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 8 tojássárgája
  • 8 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 23 dkg liszt
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • _Krémhez:_
  • 1 kocka margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 zacskós tejszín
  • 1 zacskós csokoládés pudingpor
  • 1 tábla csokoládé
  • 2 evőkanál kakaó
  • _Rózsaszín bevonat:_
  • 2 csomag tejszín ízű habpor
  • piros ételfesték
  • tej, amennyit a habpor előír
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótatésztát: előbb a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a nyolc kanál forró vizet, majd állandó keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Margarinnal kikent és zsemlemorzsázott, téglalap alakú tepsibe öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Egy zacskó tejszínbe felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét, majd beleszórjuk a kakaóport is. Egy másik edényben kb. 1 dl tejben elkeverjük a pudingot és hozzáöntjük a tejszínes csokoládéhoz. Besűrítjük, majd félretesszük hűlni. A már kihűlt krémet robotgéppel összekeverjük a margarinnal majd a porcukorral. Ezzel a krémmel töltjük majd meg a piskótát.

A cica testét kivágjuk a tésztából, majd vízszintesen három részre vágjuk és a rétegeket megkenjük a krémmel. Ezután kivágjuk a maradék piskótából a lábakat, amit vízszintesen kettévágunk, megkenjük majd a krémmel hozzáillesztjük a cica testéhez. A maradék krémmel beborítjuk a tortát.

A habport az utasítás szerint elkészítjük annyi különbséggel, hogy az előírt tejmennyiség helyett a két zacskóhoz csak kb. 2-2,5 dl tejet használjuk csak fel, hogy a habot keményre fel lehessen verni, majd a színezővel a kívánt színre keverjük ki. Csillagcsöves zsákba helyezzük a krémet és a cica testét bekenjük vele.

Kicsit hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém megdermedjen, majd a füleket, a szemeket, az orrot, a száját, a körmeit és a farkát marcipánból megformázzuk, amit érdemes fogpiszkálóval rögzíteni, így nem csúszik meg a krémen.

Ezt is szeretjük