Rózsaszín cicatorta
Rózsaszín cicatorta
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához:
- 8 tojássárgája
- 8 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 23 dkg liszt
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
- 8 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- _Krémhez:_
- 1 kocka margarin
- 20 dkg cukor
- 1 zacskós tejszín
- 1 zacskós csokoládés pudingpor
- 1 tábla csokoládé
- 2 evőkanál kakaó
- _Rózsaszín bevonat:_
- 2 csomag tejszín ízű habpor
- piros ételfesték
- tej, amennyit a habpor előír
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótatésztát: előbb a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a nyolc kanál forró vizet, majd állandó keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Margarinnal kikent és zsemlemorzsázott, téglalap alakú tepsibe öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Egy zacskó tejszínbe felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét, majd beleszórjuk a kakaóport is. Egy másik edényben kb. 1 dl tejben elkeverjük a pudingot és hozzáöntjük a tejszínes csokoládéhoz. Besűrítjük, majd félretesszük hűlni. A már kihűlt krémet robotgéppel összekeverjük a margarinnal majd a porcukorral. Ezzel a krémmel töltjük majd meg a piskótát.
A cica testét kivágjuk a tésztából, majd vízszintesen három részre vágjuk és a rétegeket megkenjük a krémmel. Ezután kivágjuk a maradék piskótából a lábakat, amit vízszintesen kettévágunk, megkenjük majd a krémmel hozzáillesztjük a cica testéhez. A maradék krémmel beborítjuk a tortát.
A habport az utasítás szerint elkészítjük annyi különbséggel, hogy az előírt tejmennyiség helyett a két zacskóhoz csak kb. 2-2,5 dl tejet használjuk csak fel, hogy a habot keményre fel lehessen verni, majd a színezővel a kívánt színre keverjük ki. Csillagcsöves zsákba helyezzük a krémet és a cica testét bekenjük vele.
Kicsit hűtőbe tesszük a tortát, hogy a krém megdermedjen, majd a füleket, a szemeket, az orrot, a száját, a körmeit és a farkát marcipánból megformázzuk, amit érdemes fogpiszkálóval rögzíteni, így nem csúszik meg a krémen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept