Bombajó torta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesanyám minden karácsonnyal elkészítette ezt a tortát. Már megszokottá vált, hogy karácsonykor ilyet is eszünk. A kedvenc részem a karácsonyi vacsorából. :)

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 db tojásból készült piskótatekercs
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 ek rum
  • 5 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dkg zselatin (1 dl vízbe áztatva)
  • 2,5 dl folyékony habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és néhány órára (vagy egész éjszakára) hűtőbe tesszük.
A "bombához" a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a beáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy fél focilabda méretű tálat, és belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor piskótatekercs következik, végül a maradék krém. Összeállított tortát 3–4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor ügyesen egy tálra borítjuk, ha nem akar kijönni a formából, pár pillanatra meleg vízbe süllyesztjük.

Ezt is szeretjük