Vaddisznópörkölt gévagombával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vaddisznópörkölt gévagombával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • fél kg gévagomba
  • 3 vöröshagyma
  • 3-4 fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • pirospaprika
  • 10 db borókabogyó összetörve
  • csipet csombor
  • 2-3 dl jóféle vörösbor
  • zsír

Elkészítés:

A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, végül a fűszereket. Lehet kész lecsót is használni.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá a nagyobb darabokra vágott gévagombát.
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük