Vaddisznópörkölt gévagombával

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vaddisznópörkölt gévagombával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • fél kg gévagomba
  • 3 vöröshagyma
  • 3-4 fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • pirospaprika
  • 10 db borókabogyó összetörve
  • csipet csombor
  • 2-3 dl jóféle vörösbor
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, végül a fűszereket. Lehet kész lecsót is használni.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá a nagyobb darabokra vágott gévagombát.
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk.

1
2
Ezt is szeretjük