Sütőtökkrémleves sajtos táskával

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leves alapötletét a neten találtam, majd kicsit egyéniesítettem. A sajtos táska mint levesbetét saját ötlet. A lányomnak és a férjemnek nagyon ízlett! Finom és kiadós! :) :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • A leveshez:
  • 1 kg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db erőleveskocka
  • 1,5 dl tejszín
  • kevés étolaj
  • szerecsendió
  • bors
  • A levesbetéthez:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • pici só
  • 10 dkg trapista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, a kockára vágott sütőtököt rátesszük és kevés vízzel felengedjük, majd a leveskockával együtt - ízlés szerinti mennyiséggel fűszerezve - puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A sajtos táskához a lisztet, tojást, kevés sót összegyúrjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére egyenlő távolságokra (2-3 cm) kis sajtkockákat teszünk, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A sajtközöket ujjheggyel lenyomkodjuk, és derelyevágóval kis táskákra vágjuk, végül enyhén sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a meleg levesbe tesszük.

Ezt is szeretjük