Madártej karamellel

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 8 db tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg mazsola
  • méz
  • 2-3 ek kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsük fel forráspontig a vaníliás cukorral.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot. (Főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat.)
A megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját a mézzel, a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.
A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.
Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe vagy kisebb tálkákba, és csorgassuk rá a karamellt.

Ezt is szeretjük