Csokibomba torta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csokibomba torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 9 tojás
  • 6 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 9 ek cukor
  • 500 ml habtejszín (lehet cukrászhab is)
  • 400 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Három darab 3 tojásos piskótát sütünk: 3 tojásfehérjét habbá verünk 3 evőkanál cukorral, ehhez adjuk a 3 sárgáját, majd 2 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaót. Ezt megismételjük még kétszer. Kisütjük a lapokat.
A krémhez 400 ml tejszínt forrásig melegítünk, majd levesszük a gázról és beletördeljük a csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Hagyjuk hűlni, de még folyósnak kell maradnia, különben nem lehet kenni.
Összeállítjuk a tortát, az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel.
A maradék 100 ml tejszínt habbá verjük, és beleszitáljuk a kakaóport. (Ha nem cukrászhab, akkor 2 evőkanál cukrot is keverünk bele.) Ezt a habot nyomózsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát.
Én csináltam rá csokileveleket is: egy kevés csokit felolvasztottam, szedtem nagy erezetű borostyánleveleket, alaposan megmostam, majd bekentem csokival, betettem pár percre a fagyasztóba. Amikor megszilárdult, óvatosan lehúztam a levélről. Vigyázni kell, mert hamar törik.
Nagyon finom, de egyben nagyon tömény is ez a torta.

1
2
Ezt is szeretjük