Csokibomba torta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csokibomba torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 9 tojás
  • 6 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 9 ek cukor
  • 500 ml habtejszín (lehet cukrászhab is)
  • 400 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Három darab 3 tojásos piskótát sütünk: 3 tojásfehérjét habbá verünk 3 evőkanál cukorral, ehhez adjuk a 3 sárgáját, majd 2 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaót. Ezt megismételjük még kétszer. Kisütjük a lapokat.
A krémhez 400 ml tejszínt forrásig melegítünk, majd levesszük a gázról és beletördeljük a csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Hagyjuk hűlni, de még folyósnak kell maradnia, különben nem lehet kenni.
Összeállítjuk a tortát, az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel.
A maradék 100 ml tejszínt habbá verjük, és beleszitáljuk a kakaóport. (Ha nem cukrászhab, akkor 2 evőkanál cukrot is keverünk bele.) Ezt a habot nyomózsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát.
Én csináltam rá csokileveleket is: egy kevés csokit felolvasztottam, szedtem nagy erezetű borostyánleveleket, alaposan megmostam, majd bekentem csokival, betettem pár percre a fagyasztóba. Amikor megszilárdult, óvatosan lehúztam a levélről. Vigyázni kell, mert hamar törik.
Nagyon finom, de egyben nagyon tömény is ez a torta.

1
2
Ezt is szeretjük