Sütőtökös rolád mascarponekrémmel

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtökös rolád mascarponekrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

  • A rolád hozzávalói:
  • 15 dkg sült sütőtök
  • 10 dkg keksz
  • 3 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk mézes fűszerkeverék
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 5 dkg dió
  • A krém hozzávalói:
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

Az egész tojásokat robotgéppel elkezdjük keverni, majd pár perc után kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, hogy jó habos massza legyen.
A tököt kanalanként, állandó keverés mellett a masszához keverjük.
A kekszet(én sima háztartási kekszet használtam) ledaráljuk, hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket, a fahéjat és jól összekeverjük.
Ezt a keveréket szintén állandó keverés mellett a tökös masszához keverjük.
A diót apró vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, megszórjuk a dióval.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve egy enyhén nedves konyharuhára ráfordítjuk, majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
A konyharuha segítségével feltekerjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
Kitekerjük a konyharuhából és anélkül tekerjük vissza. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megkenjük a mascarponés krémmel.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tésztát kitekerjük, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Óvatosan megint feltekerjük, porcukorral megszórjuk.
Tálaláskor egyforma szeletekre vágjuk.

Ezt is szeretjük