Sütőtökös rolád mascarponekrémmel
Sütőtökös rolád mascarponekrémmel
Hozzávalók 4 személyre
- A rolád hozzávalói:
- 15 dkg sült sütőtök
- 10 dkg keksz
- 3 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 tk mézes fűszerkeverék
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 dkg dió
- A krém hozzávalói:
- 15 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
HALLOWEEN A KONYHÁBAN
Az egész tojásokat robotgéppel elkezdjük keverni, majd pár perc után kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, hogy jó habos massza legyen.
A tököt kanalanként, állandó keverés mellett a masszához keverjük.
A kekszet(én sima háztartási kekszet használtam) ledaráljuk, hozzáadjuk a mézes fűszerkeveréket, a fahéjat és jól összekeverjük.
Ezt a keveréket szintén állandó keverés mellett a tökös masszához keverjük.
A diót apró vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, megszórjuk a dióval.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve egy enyhén nedves konyharuhára ráfordítjuk, majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
A konyharuha segítségével feltekerjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
Kitekerjük a konyharuhából és anélkül tekerjük vissza. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megkenjük a mascarponés krémmel.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tésztát kitekerjük, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Óvatosan megint feltekerjük, porcukorral megszórjuk.
Tálaláskor egyforma szeletekre vágjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept