Csirkemáj sütőtökös-almás raguval

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

Újra rugalmas lesz a hullámos haj, ha így szárad meg: megéri az időbefektetést »

Nem arcfelvarrásra, ragasztószalagra költött a középkorú nő: bizarr, amit az arcával művelt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemáj sütőtökös-almás raguval

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5-6 db csirkemáj
  • 2 db édes alma
  • 30 dkg felkockázott sütőtök
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 2 ek méz
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • őrölt színes bors
  • majoranna
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

A csirkemájról éles késsel fejtsük le az eres részeket, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Az alma magházát távolítsuk el, szintén vágjuk fel nagyobb kockákra. A lila hagymát vágjuk félbe, és vágjuk fel vastagabb szeletekre.
A sütőtököt szintén vágjuk fel nagyobb kockákra, majd pár perc alatt főzzük félpuhára. Szűrjük le, és tegyük félre.
Egy wok-ban hevítsük fel az olajat, tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, és többször átforgatva, süssük kb. 5 percig. Szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a felszeletelt lila hagymát. Kevergetve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az almát. Csorgassuk rá a mézet, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Keverjük alaposan össze, majd egy kicsi rést hagyva fedjük le egy fedővel. Alacsony hőfokon, néha óvatosan megrázogatva pároljuk pár percig.
Amikor a hagyma és az alma már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a sütőtököt és csirkemájat, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Keverjük óvatosan össze, és szükség esetén ízesítsünk utána. Néhány perc alatt rottyantsuk össze a ragut, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a ragu készül, enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát. Szűrjük le, majd egy pici olívaolajon futtassuk meg és közben enyhén sózzuk.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérokra, majd kanalazzuk rá a csirkemájas-sütőtökös-almás ragut.

Ezt is szeretjük