Borjúszelet sütőtökágyon

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családi hagyományos receptet módosítottam úgy, hogy a krumplipürét cseréltem ki sütőtökkel a változatosság kedvéért.

Borjúszelet sütőtökágyon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet borjúhús
  • 1 szelet sütőtök
  • 8 db gombafej
  • 1 db lila hagyma
  • 1 kk liszt
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 kk sűrített paradicsomlé
  • 2-3 csupor húsleves alaplé
  • 1 kk vaj
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • citromlé
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Előző este a húst kiklopfoljuk és fűszeres olívaolaj-citrom keverékével pácoljuk.
Másnap a sütőtökszeletet sütőben megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a gombákat felszeleteljük.
A hússzeleteket a vajon hirtelen kifehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, kissé dinszteljük, és felöntjük a húsleves felével. Fedő alatt megpároljuk.
Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, a lisztet, pirítjuk egy kicsit vigyázva, hogy ne égjen le, majd felöntjük a leves másik felével és a borral, végül készre főzzük.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel, fűszerezzük, ha kell. Kissé zaftosan hagyjuk.
A megsült sütőtököt kockákra vágjuk, rátesszük a ragus hússzeleteket és tálalhatjuk is.

Ezt is szeretjük