Borjúszelet sütőtökágyon
Családi hagyományos receptet módosítottam úgy, hogy a krumplipürét cseréltem ki sütőtökkel a változatosság kedvéért.
Borjúszelet sütőtökágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet borjúhús
- 1 szelet sütőtök
- 8 db gombafej
- 1 db lila hagyma
- 1 kk liszt
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 kk sűrített paradicsomlé
- 2-3 csupor húsleves alaplé
- 1 kk vaj
- só
- bors
- rozmaring
- kakukkfű
- citromlé
- olaj
Elkészítés:
Előző este a húst kiklopfoljuk és fűszeres olívaolaj-citrom keverékével pácoljuk.
Másnap a sütőtökszeletet sütőben megsütjük, a hagymát apróra vágjuk, a gombákat felszeleteljük.
A hússzeleteket a vajon hirtelen kifehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát, kissé dinszteljük, és felöntjük a húsleves felével. Fedő alatt megpároljuk.
Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, a lisztet, pirítjuk egy kicsit vigyázva, hogy ne égjen le, majd felöntjük a leves másik felével és a borral, végül készre főzzük.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a gombát, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel, fűszerezzük, ha kell. Kissé zaftosan hagyjuk.
A megsült sütőtököt kockákra vágjuk, rátesszük a ragus hússzeleteket és tálalhatjuk is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept