Pirított gombás hús tócsnival

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pirított gombás hús tócsnival

Hozzávalók 12 személyre

  • 1,5 kg hús
  • 1/2 kg gomba
  • 2 doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db csöves paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 ek mustár
  • 25 dkg bacon
  • _Tócsnihoz_:
  • 1,5 kg burgonya
  • 3 db tojás
  • só, bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockára vágva lesütöm, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, s megdinsztelem.
A húst belekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral és majdnem puhára főzöm. Közben a gombát apróra vágom, kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a húshoz, majd kevés liszttel elkevert, 1 doboz tejföllel sűrítem.
A tócsnihoz lereszelem a krumplit kis lyukú sajtreszelőn. Hozzákeverem a tojásokat, sót, borsot, fokhagymát, s annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta legyen. Palacsintasütőben kisütöm. Nekem 14 vastag szelet lett belőle. Félbehajtva, a hússal megtöltve, tejföllel tálalom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük