Pirított gombás hús tócsnival
Pirított gombás hús tócsnival
Hozzávalók 12 személyre
- 1,5 kg hús
- 1/2 kg gomba
- 2 doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db csöves paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 ek mustár
- 25 dkg bacon
- _Tócsnihoz_:
- 1,5 kg burgonya
- 3 db tojás
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- liszt
Elkészítés:
A bacont kockára vágva lesütöm, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, s megdinsztelem.
A húst belekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral és majdnem puhára főzöm. Közben a gombát apróra vágom, kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a húshoz, majd kevés liszttel elkevert, 1 doboz tejföllel sűrítem.
A tócsnihoz lereszelem a krumplit kis lyukú sajtreszelőn. Hozzákeverem a tojásokat, sót, borsot, fokhagymát, s annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta legyen. Palacsintasütőben kisütöm. Nekem 14 vastag szelet lett belőle. Félbehajtva, a hússal megtöltve, tejföllel tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept