Sütőtökös csokoládétorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütőtökös csokoládétorta

Hozzávalók 2 személyre

  • A tészta hozzávalói:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét.
Szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (Ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki.)
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, kenjük meg a krémmel. Ráhelyezve a másik tortalapot kenjük rá a maradék krémet.
Legalább egy órára tegyük hűtőbe, és a gőz fölött megolvasztott csokoládét csorgassuk rá a tortára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük