Sütőtökös csokoládétorta

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

Teljes testre ható Pilates 8 percben: ezt végezve garantált a bikinialak »

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtökös csokoládétorta

Hozzávalók 2 személyre:

  • A tészta hozzávalói:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • A krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét.
Szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (Ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki.)
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, kenjük meg a krémmel. Ráhelyezve a másik tortalapot kenjük rá a maradék krémet.
Legalább egy órára tegyük hűtőbe, és a gőz fölött megolvasztott csokoládét csorgassuk rá a tortára.

Ezt is szeretjük