Sütőtökös csokoládétorta
Sütőtökös csokoládétorta
Hozzávalók 2 személyre
- A tészta hozzávalói:
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 30 dkg sült sütőtök
- 15 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 150 ml étolaj
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- őrölt fahéj
- A krém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tábla csokoládé (60 %-os)
Elkészítés:
HALLOWEEN A KONYHÁBAN
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét.
Szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát. (Ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki.)
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, kenjük meg a krémmel. Ráhelyezve a másik tortalapot kenjük rá a maradék krémet.
Legalább egy órára tegyük hűtőbe, és a gőz fölött megolvasztott csokoládét csorgassuk rá a tortára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept