Gorgonzolás tészta
Kevés dióval ízestíve különleges finomság!
Gorgonzolás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g tészta (pl. penne, spagetti)
- 20 dkg gorgonzola
- 3 dl főzőtejszín
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 kk szerecsendió
- só
- bors
- snidling
Elkészítés:
A tésztát olajos-sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy edényben kevés olajra dobjuk a zúzott fokhagymát, kevergetve pirítjuk, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát és felöntjük a tejszínnel, ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint. Ha elolvadt a sajt, néhány percig főzzük, majd lehúzva a tűzről aprított, friss snidlinggel meghintjük a mártást, végül összekeverjük a lecsepegtetett tésztával.
Azonnal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept