Répatorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerintem ez sütőtökből is nagyon finom lehet. Legközelebb úgy készítem el.

Répatorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 dkg méz
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg dió, mandula vagy mogyoró őrölve
  • 10 dkg mazsola
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 10 dkg olvasztott margarin
Recept idők

Elkészítés:

A répát egy nagyobb tálba lereszeljük. Rácsurgatjuk a mézet és beleöntjük a vajat vagy margarint.
A négy egész tojást a porcukorral habosra kavarjuk, és a répához adjuk.
A lisztet a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával szárazon összekeverjük, majd a többi anyaghoz adjuk, elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es tortaformában 170 fokon sütjük tűpróbáig, kb. 60-70 percig.
Amikor kivettük és kikapcsoltuk a sütőt, akkor egész vékonyra szeletelünk vastag sárgarépát, és a meleg sütőben papíron kiszárítjuk.
Tetejére csurgathatunk olvasztott fehér csokit, de másfél kanál narancsléből és 17,5 dkg cukorból készíthetünk a tetejére szirupot is.

1
2
3
Ezt is szeretjük