Sütőtökös-sajtos ravioli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütőtökös-sajtos ravioli

Hozzávalók 2 személyre:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg sütőtök
  • 5 dkg sajt
  • 1 ek tökmag
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat. Kézzel gyúrjunk belőle egy sima állagú tésztát, majd letakarva hagyjuk pár percig pihenni. Nyújtsuk ki a tésztát jó vékonyra, majd korongokat szúrunk ki belőle, amelyek felére halmozzuk rá a tölteléket.
A sütőtököt főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Villával nyomkodjuk össze, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra összevágott tökmagot, sózzuk, borsozzuk.
A tésztakorongok felének a közepére tegyünk egy kiskanál tölteléket, majd a tészta szélét nedvesítsük meg egy kicsit. Borítsunk rá egy üres tésztakorongot, majd az nyomkodjuk össze körben a szélét.
Egy edényben forraljunk vizet, tegyünk bele 1 tk sót, és öntsünk bele egy kis étolajat, hogy a raviolik főzés közben ne ragadjanak össze. Amikor már forr a víz, helyezzük bele óvatosan a megtöltött tésztakorongokat, majd gyöngyöző vízben 4-5 perc alatt főzzük ki.
Az elkészült raviolikat szűrőkanállal (alaposan lecsepegtetve) szedjük ki a vízből, majd helyezzük a tányérokra.
1-2 evőkanál olívaolajat keverjünk össze ízlés szerint chiliporral, majd locsoljuk rá a ravioli tetejére. (Akinek van otthon chiliolaj, az azzal locsolja meg)
Végül reszeljünk rá sajtot, és őröljünk rá frissen borsot, majd rögtön tálaljuk.

Ezt is szeretjük