Túrós-sütőtökös lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány éve még nem szerettem a sütőtököt semmilyen formában. Aztán Anyukám elkészítette ezt a sütit. Azóta a sütőtök és én elválaszthatatlanok vagyunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nem hizlalós, nagyon finom, na és az illata... Akárkinek készítettem eddig, mindenki dicsérte és követelték a receptet. Ez az a süti, amire nem lehet nemet mondani.

Túrós-sütőtökös lepény

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg sütőtök
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg darabolt dióbél
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 tojás
  • 6 ek tej
  • 6 ek olaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 12 dkg méz
  • 2 ek rum
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

Kivajazzuk a tepsit. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a tejet, olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, 1 tojást, végül egy csipet sót. Tésztává dolgozzuk a sütőporos liszttel, majd a sütőformának megfelelő méretűre nyújtjuk a tésztát, és belerakjuk a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a rummal, mézzel, a fahéjjal és a keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt sütőtököt és almát, a diót, a citrom levét és héját. Lassan hozzákeverjük a tojáshabot, ezzel lazítjuk.
A kész masszát a tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig sütjük. (Ha a tészta széle nagyon pirulna, fedjük le alufóliával!) Ha megsült, hagyjuk kihűlni, aztán vágjuk nagyobbacska szeletekre.

Ezt is szeretjük