Különleges cukkinis lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokfajta cukkinis recept létezik, de az én receptemnek különleges ízharmóniát kölcsönöz a menta, a dió, és a többi fűszerkeverék. Aki megkóstolja, nem tudja abbahagyni. Nagy sikert arattam vele az ismerősök körében.

Különleges cukkinis lepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy csokor mentalevél
  • l0 db bazsalikomlevél
  • 1 tk csombor
  • őrölt bors
  • 3 nagy tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 1 szál rozmaring
  • 12 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg dió
  • 450 g tejföl
  • petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • vaj a kikenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Lereszeljük a cukkinit héjastul, megsózzuk, és a felesleges levét leöntjük róla. Hozzáadjuk lisztet, a sütőport, a tojásokat, a túrót, a fűszereket, a reszelt parmezánt, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és a durvára aprított diót, kikeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát, tetejét megszórjuk szintén zsemlemorzsával és a reszelt sajttal is vastagon. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Tejfölös-petrezselymes öntettel tálaljuk.

Ezt is szeretjük