Bortésztában sült patisszon

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon megtetszettek a kicsi patisszonok a piacon, valami különlegeset szerettem volna készíteni belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kicsi patisszon
  • bors
  • 2 tojás
  • 2 dl vörösbor
  • 25 dkg + 2 ek liszt
  • A körethez:
  • 6 cső zsenge kukorica
  • 6 szelet bacon
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A lisztet a tojással, vörösborral, sóval, borssal és annyi vízzel kikeverjük, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapjunk. A patisszonokat meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, a magokat kivágjuk. A tojást, a bort és a lisztet simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tányérba öntünk 2 ek lisztet. A patisszondarabokat először a lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a boros masszában. Bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a bacont magas falú tepsiben ropogósra sütjük, kivesszük, félretesszük. Egy konyharuhát kiterítünk, felette levágjuk a csövekről a kukoricaszemeket. A bacon zsírjához adjuk, majd a kukoricát egy tálban tartva a kés életlen felét a csövön húzogatva kipréseljük a levet a fent maradt szemek maradékából. Ezzel együtt alágyújtunk, alacsony lángon fél órát főzzük. Ha nagyon elfőne a leve, kevés vizet adhatunk hozzá. A végén hozzákeverjük az összevágott bacont.

1
2
Blog.hu ajánló