Bortésztában sült patisszon

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon megtetszettek a kicsi patisszonok a piacon, valami különlegeset szerettem volna készíteni belőle.

Bortésztában sült patisszon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kicsi patisszon
  • bors
  • 2 tojás
  • 2 dl vörösbor
  • 25 dkg + 2 ek liszt
  • A körethez:
  • 6 cső zsenge kukorica
  • 6 szelet bacon
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A lisztet a tojással, vörösborral, sóval, borssal és annyi vízzel kikeverjük, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapjunk. A patisszonokat meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, a magokat kivágjuk. A tojást, a bort és a lisztet simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tányérba öntünk 2 ek lisztet. A patisszondarabokat először a lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a boros masszában. Bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a bacont magas falú tepsiben ropogósra sütjük, kivesszük, félretesszük. Egy konyharuhát kiterítünk, felette levágjuk a csövekről a kukoricaszemeket. A bacon zsírjához adjuk, majd a kukoricát egy tálban tartva a kés életlen felét a csövön húzogatva kipréseljük a levet a fent maradt szemek maradékából. Ezzel együtt alágyújtunk, alacsony lángon fél órát főzzük. Ha nagyon elfőne a leve, kevés vizet adhatunk hozzá. A végén hozzákeverjük az összevágott bacont.

1
2
Ezt is szeretjük