Bortésztában sült patisszon
Nagyon megtetszettek a kicsi patisszonok a piacon, valami különlegeset szerettem volna készíteni belőle.
Bortésztában sült patisszon
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kicsi patisszon
- só
- bors
- 2 tojás
- 2 dl vörösbor
- 25 dkg + 2 ek liszt
- A körethez:
- 6 cső zsenge kukorica
- 6 szelet bacon
- só
- bors
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A lisztet a tojással, vörösborral, sóval, borssal és annyi vízzel kikeverjük, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kapjunk. A patisszonokat meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, a magokat kivágjuk. A tojást, a bort és a lisztet simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tányérba öntünk 2 ek lisztet. A patisszondarabokat először a lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a boros masszában. Bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a bacont magas falú tepsiben ropogósra sütjük, kivesszük, félretesszük. Egy konyharuhát kiterítünk, felette levágjuk a csövekről a kukoricaszemeket. A bacon zsírjához adjuk, majd a kukoricát egy tálban tartva a kés életlen felét a csövön húzogatva kipréseljük a levet a fent maradt szemek maradékából. Ezzel együtt alágyújtunk, alacsony lángon fél órát főzzük. Ha nagyon elfőne a leve, kevés vizet adhatunk hozzá. A végén hozzákeverjük az összevágott bacont.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept