Csirkemáj szőlővel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon régi, egyik kedvenc receptem.
Kettőnk közé téve a tálat, villával és vörösbort kortyolgatva a legjobb fogyasztani.

Csirkemáj szőlővel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek vaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemáj
  • 4 szelet magos kenyér
  • 15 nagy piros szőlőszem
  • 1 kk kakukkfű
  • bors
  • fél csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

Én wokban szoktam készíteni, de bármilyen magas falú serpenyő megfelel. Nem kell erős lángra állítani, a közepes gázrózsa takarékon elég. Végig ezen a szinten tartjuk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, amíg elolvad, felcsíkozzuk a szalonnát, majd ezt is beledobjuk. Vékony félkarikákra vágjuk a hagymát, összekeverjük a szalonnával. Meghámozzuk a fokhagymákat, belenyomjuk, keverünk egyet rajta. A májat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk, hozzátesszük a hagymás szalonnához, rászórjuk a kakukkfüvet, borsozzuk, keverjük.
Felkockázzuk a kenyeret, egy másik serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Mikor készen van, a májhoz adjuk. A szőlőszemeket leszedegetjük a fürtről, és hozzátesszük a majdnem kész ételhez. 2 perc kell neki, csak fényt kapjanak a szemek, megsózzuk és kész. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

1
2
Ezt is szeretjük