Meggyes-Mákos

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meggyes-Mákos

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Tészta_:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg mák
  • 2 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál házi baracklekvár
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Tálba teszem a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, a sót és a tejben cukorral kelesztett élesztőt. Összegyúrom, és hagyom állni, míg elkészítem a tölteléket.
Töltelék: a tejet felforralom, belerakom a mákot, a cukrot és a búzadarát. 1-2 perc múlva a tűzről leveszem, belekeverem a vaníliás cukrot, a házi készítésű baracklekvárt, a tojások felvert habját és a citromlét (vagy egy citrom kifacsart levét). A tésztát kétfelé osztom, kinyújtom. Az egyik fele egy közepes méretű tepsi aljára kerül, rá a töltelék. Majd a kimagozott meggyet szépen sorba rakjuk a tölteléken, és erre jön a tészta másik fele. Villával megböködjük a tetejét. Kb. 30 percig sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük