Meggyes-Mákos

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Újra rugalmas lesz a hullámos haj, ha így szárad meg: megéri az időbefektetést »

Nem arcfelvarrásra, ragasztószalagra költött a középkorú nő: bizarr, amit az arcával művelt »

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Meggyes-Mákos

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Tészta_:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • csipet só

Töltelék

  • 30 dkg mák
  • 2 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál házi baracklekvár
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Tálba teszem a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, a sót és a tejben cukorral kelesztett élesztőt. Összegyúrom, és hagyom állni, míg elkészítem a tölteléket.
Töltelék: a tejet felforralom, belerakom a mákot, a cukrot és a búzadarát. 1-2 perc múlva a tűzről leveszem, belekeverem a vaníliás cukrot, a házi készítésű baracklekvárt, a tojások felvert habját és a citromlét (vagy egy citrom kifacsart levét). A tésztát kétfelé osztom, kinyújtom. Az egyik fele egy közepes méretű tepsi aljára kerül, rá a töltelék. Majd a kimagozott meggyet szépen sorba rakjuk a tölteléken, és erre jön a tészta másik fele. Villával megböködjük a tetejét. Kb. 30 percig sütjük.

Ezt is szeretjük