Hideg, camembert-es retekleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy versenyre készítettem, nagyon finom lett az eredmény.

Hideg, camembert-es retekleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csomag hónapos retek
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 kk szárított kakukkfű
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg camembert
  • bors
  • 1 cs friss leveles tészta
  • 1 dl főzőtejszín
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A retket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a retekkockákat is. Ráöntjük a forró levest, mikor újra felforrt, belekockázzuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a retek megpuhul, összeturmixoljuk, jéghidegre hűtjük.
A tejszínt felverjük a borral. Nem kell keménynek lenni, csak sűrűsödjön be.
A leveles tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. A körök szélét megkenjük a felvert tojással, közepükre kiskanálnyi habot teszünk. Félbehajtjuk, összenyomkodjuk, tetejüket a maradék tojással megkenjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a hideg levesre 1-2 tésztafélholdat ültetünk.

Ezt is szeretjük