Sütőtökös rizottó fügével

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Volt itthon némi sütőtök, füge és camembert. Kombináltam :)

Sütőtökös rizottó fügével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 1 l húslé
  • 1 dl fehérbor vagy rozé
  • 30 dkg megsült sütőtök hús
  • 15 dkg pancetta (vagy húsos szalonna)
  • 1 nagy újhagyma zölddel együtt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg ementáli vagy más, könnyen olvadó, markáns ízű sajt
  • 1 nagy ág kakukkfű
  • 1 chili
  • 4 ek tökmagolaj
  • 8 füge
  • 2 db camembert
Recept idők

Elkészítés:

HALLOWEEN A KONYHÁBAN

Az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát egycentis kockákra vágjuk. Felolvasztjuk a vaj felét, rádobjuk a hagymát és a pancetta-kockákat. Kevergetjük, míg a hagyma kicsit megfonnyad, rászórjuk a rizst. Összekeverjük, majd rászórjuk a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, alacsonyra vesszük a lángot, fedő alatt megvárjuk, míg beszívja. Hozzáadjuk a sütőtököt is, fakanállal kicsit szétnyomkodjuk. Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a levest, mindig várva, hogy a rizs felszívja. Akkor lesz jó, mikor a rizottó állaga krémes, a rizs pedig puhára főtt. Ekkor elzárjuk a lángot, hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot, addig keverjük, míg teljesen elolvad. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt állni hagyjuk pár percet.
Tálaláskor mélyebb tányérba mérünk egy adagot, a tetejükre teszünk 1-2 fügét négyfelé vágva. A füge közepébe pár camembert-kockát, pár percre forró grillsütőbe toljuk. Fogyasztás előtt megcsorgatjuk tökmagolajjal.

1
2
Ezt is szeretjük