Vörösborban párolt csokoládés körte
Amikor először elkészítettem ezt a körtét, éppen vendégeket vártam. Nagy sikerem volt ezzel a desszerttel, és jó volt bezsebelni a dicséreteket.
Vörösborban párolt csokoládés körte
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db körte
- 3-4 dl vörösbor
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 3-4 db szegfűszeg
- fahéj
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A körtéket szép vékonyan meghámozzuk.
A bort a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Pár percig forraljuk, majd mérsékelve a lángot belehelyezzük a körtéket.
Szép lassan puhára pároljuk, miközben forgatjuk. A teljesen kihűtött körtéket ráhelyezzük egy rácsra.
A csokoládét felolvasztva a körtékre kanalazzuk, míg befedi az egész körtét. Addig a hagyjuk rácson a körtéket, míg teljesen megdermed a csokoládé.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept