Spárgás-tejszínes lazac

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg lazac
  • 1 cs zöld spárga
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon főzzük roppanósra.
A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (Figyeljünk nehogy forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac.)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.

Blog.hu ajánló