Spárgás-tejszínes lazac

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spárgás-tejszínes lazac

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg lazac
  • 1 cs zöld spárga
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon főzzük roppanósra.
A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (Figyeljünk nehogy forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac.)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.

Ezt is szeretjük