Csokoládékuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a szüret.

Csokoládékuglóf

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 ek keserű kakaópor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1,7 dl vörösbor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A mázhoz:
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg tejcsokoládé
  • 0,5 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A margarint a kétféle cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát margarinnal kikent formába töltjük, és 170 fokon sütjük.
A mázhoz a kétféle csokit vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezt is szeretjük