Sütőtökös fordított sütemény

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sütemény végtelenül egyszerű, és jól variálható. Nagyon finom, fűszeres, igazi téli csemege. A sütőtök ízével kiváló egységet alkot a karamell, a narancs, a fahéj és az egészre a koronát pedig a rumosdió-hab teszi fel. Délutáni teához, kávéhoz pompás desszert.

Hozzávalók 8 személyre:

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ek rum
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • A tetejére:
  • 40 dkg hámozott sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1/2 citrom leve
  • A habhoz:
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg darált dió
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek rum
  • 1 tasak habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot, ha nem kezeletlen, mielőtt lereszeljük a héját, áztassuk be két percre almaecetes vízbe, majd egy kefével alaposan sikáljuk meg, végül öblítsük le folyóvízzel.
A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
A 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható, tapadásmentes serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a citrom levét és az egészet addig sütjük néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik. Ekkor beletesszük a sütőtökszeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancshéjat, fahéjat, és a rumot, az egészet habosra keverjük egy gépi habverővel, majd apránként, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztamasszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre.
Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra és szeletelve a rumosdió-habbal tálaljuk: a habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet.

Blog.hu ajánló