Diós-narancsos sütemény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon egyszerű és finom. Igazi, "dobjunk össze gyorsan, valami finomat!" süti. Akár vendégvárónak is elkészíthetjük.

Diós-narancsos sütemény

Hozzávalók 8 személyre:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 3 db tojás
  • 3 db közepes alma
  • 10 dkg vaj
  • 1 db közepes narancs
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat meghámozva durvára reszeljük, és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk, és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent, 25x35 cm-es tepsibe öntjük, és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Ezt is szeretjük