Fahéjas-szőlős csigatorta

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • egy csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj + a lekenéshez
  • A töltelékhez:
  • 4-5 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 30 dkg szőlő
  • A citrommázhoz:
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet. Beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd szintén bele az üstbe, és rámorzsoljuk az élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát.
A kész tésztát áttesszük egy lisztezett kelesztőtálba, és langyos helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítva kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Olvasztott vajjal lekenjük, és megszórjuk a fahéjas-vaníliás cukros kristálycukorral, a citromhéjjal és a szőlővel. Tekerjük fel, majd vágjuk 8 részre.
A 26 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral, lapjával helyezzük bele a csigákat. Konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük kb. 30 percig.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük 30-35 perc alatt készre.
A citrommázhoz a porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és annyi citromlével, hogy egy sűrűbb állagú masszát kapjunk.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgassuk rá a tetejére a citrommázat.

1
2
Blog.hu ajánló