Édes-savanyú csirke
Édes-savanyú csirke
Hozzávalók 2 személyre
- Csirkecomb - farháttal is készíthetjük
- friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 chili
- kaliforniai paprika
- paradicsomszósz
- szezámolaj
- olaj
- rizsecet
- szójaszósz
- cukor
- keményítő
- konzerv/friss ananász
- konzerv bambusz
- répa
Elkészítés:
Én pépesebben szeretem, így a husit felteszem főni borssal, és 2 gerezd fokhagymával hideg vízbe. Addig főzöm, amíg a hús le nem válik a csontról.
A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. A chilipaprikát kimagozzuk, és felcsíkozzuk.
A wokot felforrósítjuk, beletesszük az olajakat, ebben átsütjük a kész húst. Adjuk hozzá a gyömbért, az aprított fokhagymát, a chilit, a kaliforniai paprikát, a répát, az ananászt és a bambuszt. Amíg roppanós, tegyünk hozzá egy kis paradicsomszószt és a cukrot. Ízesítsük szójaszósszal és rizsecettel.
A keményítőt alaposan keverjük el csomómentesen egy kis pohárka vízben, és adjuk az ételhez. Keverjük össze és főzzük-süssük, amíg be nem sűrűsödik.
Rizzsel tálalom.:)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept