Édes-savanyú csirke

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Zseniálisan rafinált trükk, amitől dúsabb lesz a hullámos frizura: csak hajgumi kell hozzá »

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • Csirkecomb - farháttal is készíthetjük
  • friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 chili
  • kaliforniai paprika
  • paradicsomszósz
  • szezámolaj
  • olaj
  • rizsecet
  • szójaszósz
  • cukor
  • keményítő
  • konzerv/friss ananász
  • konzerv bambusz
  • répa
Recept idők

Elkészítés:

Én pépesebben szeretem, így a husit felteszem főni borssal, és 2 gerezd fokhagymával hideg vízbe. Addig főzöm, amíg a hús le nem válik a csontról.
A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. A chilipaprikát kimagozzuk, és felcsíkozzuk.
A wokot felforrósítjuk, beletesszük az olajakat, ebben átsütjük a kész húst. Adjuk hozzá a gyömbért, az aprított fokhagymát, a chilit, a kaliforniai paprikát, a répát, az ananászt és a bambuszt. Amíg roppanós, tegyünk hozzá egy kis paradicsomszószt és a cukrot. Ízesítsük szójaszósszal és rizsecettel.
A keményítőt alaposan keverjük el csomómentesen egy kis pohárka vízben, és adjuk az ételhez. Keverjük össze és főzzük-süssük, amíg be nem sűrűsödik.
Rizzsel tálalom.:)

Ezt is szeretjük