Édes-savanyú csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • Csirkecomb - farháttal is készíthetjük
  • friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 chili
  • kaliforniai paprika
  • paradicsomszósz
  • szezámolaj
  • olaj
  • rizsecet
  • szójaszósz
  • cukor
  • keményítő
  • konzerv/friss ananász
  • konzerv bambusz
  • répa
Recept idők

Elkészítés:

Én pépesebben szeretem, így a husit felteszem főni borssal, és 2 gerezd fokhagymával hideg vízbe. Addig főzöm, amíg a hús le nem válik a csontról.
A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. A chilipaprikát kimagozzuk, és felcsíkozzuk.
A wokot felforrósítjuk, beletesszük az olajakat, ebben átsütjük a kész húst. Adjuk hozzá a gyömbért, az aprított fokhagymát, a chilit, a kaliforniai paprikát, a répát, az ananászt és a bambuszt. Amíg roppanós, tegyünk hozzá egy kis paradicsomszószt és a cukrot. Ízesítsük szójaszósszal és rizsecettel.
A keményítőt alaposan keverjük el csomómentesen egy kis pohárka vízben, és adjuk az ételhez. Keverjük össze és főzzük-süssük, amíg be nem sűrűsödik.
Rizzsel tálalom.:)

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük