Mackótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mackótorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 púpozott ek kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl langyos víz
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajas-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, majd kis hűlés után kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kihűtjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortát 2 lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Hagyunk a krémből a bevonásra.
A díszítéshez 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral.

Ezt is szeretjük