Palacsintatorta
Tömény, de isteni édesség. A család kedvence! Legutóbb apukám születésnapjára készítettem. Gyertya helyett mogyorókrémmel írtam fel az évei számát a tortára. :)
Palacsintatorta
Hozzávalók 6 személyre
- A palacsintához:
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2-2,5 dl víz (lehet szénsavas is)
- fél csomag sütőpor
- 1 kk só
- 3/4 dl olaj + a sütéshez
- A töltelékhez:
- mogyorókrém
- kakaó
- baracklekvár
- darált dió
Elkészítés:
A palacsinták hozzávalóit egy tálban összekeverem és hűtőben fél órát pihentetem. A vizet adagolom, nehogy túl híg tésztát kapjak. (Ha mégis az, liszttel kompenzálható.)
Olajozott serpenyőben egyesével kisütöm a palacsintákat, és azonnal, még melegen elkezdem a rétegzést ízlés szerint: palacsinta, egy réteg mogyorókrém, palacsinta, kakaóréteg, palacsinta, lekvár, palacsinta, dió, és így tovább, amíg el nem fogy a palacsinta.
Olvasztott csokoládéval is bevonható a torta oldala, teteje.
Ne spóroljunk a töltelékkel, mert a tészta magába issza!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept