Palacsintatorta

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tömény, de isteni édesség. A család kedvence! Legutóbb apukám születésnapjára készítettem. Gyertya helyett mogyorókrémmel írtam fel az évei számát a tortára. :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • A palacsintához:
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2-2,5 dl víz (lehet szénsavas is)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kk só
  • 3/4 dl olaj + a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • mogyorókrém
  • kakaó
  • baracklekvár
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A palacsinták hozzávalóit egy tálban összekeverem és hűtőben fél órát pihentetem. A vizet adagolom, nehogy túl híg tésztát kapjak. (Ha mégis az, liszttel kompenzálható.)
Olajozott serpenyőben egyesével kisütöm a palacsintákat, és azonnal, még melegen elkezdem a rétegzést ízlés szerint: palacsinta, egy réteg mogyorókrém, palacsinta, kakaóréteg, palacsinta, lekvár, palacsinta, dió, és így tovább, amíg el nem fogy a palacsinta.
Olvasztott csokoládéval is bevonható a torta oldala, teteje.
Ne spóroljunk a töltelékkel, mert a tészta magába issza!

Blog.hu ajánló