Nem lehet abbahagyni csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet abbahagyni csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 dl paradicsomlé vagy ennek megfelelő mennyiségű friss paradicsom összeturmixolva
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 3 teáskanál ételízesítő (ízfokozó mentes)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 babérlevél
  • 5 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés fehérbors
  • 1 mokkáskanál paprikakrém
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db egész csirkecomb vagy a csirke tetszés szerinti része
  • 1 tk cukor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat enyhén besózzuk. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a csirkecombok bőre alá rakjuk. Zsiradék nélkül akkora sütőedénybe tesszük, amibe éppen elfér. A paradicsomlét, a cukrot, az ételízesítőt, a mustárt, a vajat, az összepréselt fokhagymát, a fehérborsot, a paprikakrémet, az ecetet összekeverjük, beletesszük a babérlevelet és a csirkére öntjük. Közepesen meleg sütőben, alufólia alatt, kb. egy órán át sütjük. Majd fólia nélkül, a szósszal megöntözve a húst még 20 percig pirítjuk. Eközben a szósz is besűrűsödik. Krumplipürével tálaljuk, de tésztával is nagyon finom.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük