Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 3 dl paradicsomlé vagy ennek megfelelő mennyiségű friss paradicsom összeturmixolva
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 3 teáskanál ételízesítő (ízfokozó mentes)
- 1 teáskanál mustár
- 2 babérlevél
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés fehérbors
- 1 mokkáskanál paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db egész csirkecomb vagy a csirke tetszés szerinti része
- 1 tk cukor
Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén besózzuk. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a csirkecombok bőre alá rakjuk. Zsiradék nélkül akkora sütőedénybe tesszük, amibe éppen elfér. A paradicsomlét, a cukrot, az ételízesítőt, a mustárt, a vajat, az összepréselt fokhagymát, a fehérborsot, a paprikakrémet, az ecetet összekeverjük, beletesszük a babérlevelet és a csirkére öntjük. Közepesen meleg sütőben, alufólia alatt, kb. egy órán át sütjük. Majd fólia nélkül, a szósszal megöntözve a húst még 20 percig pirítjuk. Eközben a szósz is besűrűsödik. Krumplipürével tálaljuk, de tésztával is nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept