Szőlős-sütőtökös pite
Szőlős-sütőtökös pite
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 1-2 ek hideg víz
- A töltelékhez:
- 25 dkg sütőtökpüré
- szőlő (ízlés szerint)
- 3 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk gyömbér
- reszelt narancshéj
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a kristálycukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, beleütjük a tojást és belekanalazzuk a vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre a hűtőben pihentetjük.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal, narancshéjjal és a gyömbérrel habosra verjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a pudingport, és a sütőtökpépet is. Óvatosan hozzáadjuk a kimagozott szőlőszemeket.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát. Villával kicsit megszurkáljuk, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a pite tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept