Szőlőkrémes

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

Csodás, házi sampon sűrű hajmosáshoz: nincsenek benne kemikáliák »

Mindenki a nőre figyel fel benned, ha ezt a színt viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 cs leveles tészta
  • 6 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • szőlő (ízlés szerint)
  • 5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A kiengedett leveles tészta egyik lapját az alatta lévő papírral együtt tegyük egy tepsire, majd villával megböködjük. Forró sütőben pár perc alatt szép aranybarnára sütjük. A másik lapot sütés előtt egyforma méretűre vágjuk, és szintén szép aranybarnára sütjük.
A tojások sárgáját a fele mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, és egy kevés tejjel simára keverjük.
Egyesével belekeverjük a vaníliás pudingport úgy, hogy sima állagú, csomómentes legyen.
A maradék tejet összekeverjük a maradék cukorral és feltesszük forrni. Állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pudingos masszát. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzzük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverjük. Végül a megmosott, leszemezett, és teljesen lecsepegtetett szőlőszemeket szintén a krémhez keverjük.
Egy tálcára ráhelyezzük az egész lapban megsütött leveles tésztát, majd elsimítjuk rajta a langyos krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verve a krém tetejére kenjük.
Ráhelyezzük a habra a külön kisütött kis tésztalapokat, majd a tetejét porcukorral ízlés szerint megszórjuk.

Blog.hu ajánló