Szőlős túrótorta
Szőlős túrótorta
Hozzávalók 12 személyre
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
- A töltelékhez:
- 1 tasak zselatin
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg cukor
- fél citrom leve
- 1,5 dl muskotályos bor
- 50 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg szőlő
Elkészítés:
Omlós tésztát gyúrunk. A vajat a liszttel elkevert sütőporral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egybe gyúrjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába fektetjük. Lehet így is: sütőpapírt teszünk rá, erre szárazbabot és 200 fokon megsütjük. Kb. 15 perc. Ha kész, kivesszük, rácson kihűtjük.
A tojássárgáját a cukorral, a citromlével és a borral vízfürdőben besűrítjük. A zselatin a leírás szerint készítsük el, és keverjük a krémhez a túróval. Tegyük egy fél órára a hűtőbe. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és keverjük a krémhez. A krém felét simítsuk a tésztára, a szőlőszemek kétharmadával rakjuk ki a tortát, majd fedjük be a többi krémmel. Legalább 3 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük a félretett szőlőszemekkel. A szőlőszemek miatt recés késsel vágjuk fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept