Kólában párolt mustáros-mézes sült

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kissé füstös, barbecue-s ízt szeretnénk, ezt az érdekes édes-sós keveréket kell elkészítenünk. Mert ez is létezik és finom, mint ahogy a lekváros csirke is.

Hozzávalók 6 személyre:

  • egy nagyobb darab, 1-2 kg-s tarja, malachús vagy sonka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 l kóla
  • 1 marék szegfűszeg
  • 2 ek kristálycukor
  • 3 tk mustár
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A húst besózzuk, mindenhol jól beledörzsöljük. Hagyjuk kicsit állni (5-10 perc). Majd beletesszük egy akkora fazékba, amelybe kényelmesen elfér. Tegyük mellé a megtisztított hagymát és felöntjük a kólával.
Főzési idejét úgy számoljuk, hogy kilogrammonként 1 óra. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, hogy a kóla éppen csak mocorogjon.
Mikor kész, vegyük ki és kapcsoljuk be a sütőt 240 C fokra. Amikor a hús már kissé kihűlt, hozzá tudunk nyúlni, bevagdossuk a zsírosabb felét. A vágásokba beletesszük a szegfűszegeket. A mustár és méz keverékével bekenjük minden oldalát, a tetejére rászórjuk a cukrot. Betoljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg felhólyagzik a teteje és megpirul. Adhatunk mellé friss zöldsalátát, hagymán tört krumplit.

Blog.hu ajánló