Krémes

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 darabhoz
  • 1 cs leveles tészta ketté vágva
  • 8 tojás
  • 100 g + 100 g cukor
  • 50 g finomliszt
  • 20 g zselatin
  • 5 dl tej
  • 1 szelet vaj
  • vanília vagy 1 csomag vaníliáscukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztából 2-3 mm vastag lapokat nyújtok, a 20x25 cm-es tepsinél mindenhol 2-2 cm-rel nagyobbat, mert sütéskor összehúzódik. A sütőt 200 fokra állítom. A lapot a tepsi hátulján sütöm. Érdemes egy rácsot tenni a lapra, ami megakadályozza a felpúposodást, 3-4 perc sülés után a ráhelyezett rácsot kissé elfordítom. Nagyon könnyen megég, figyelni kell.
Kiveszem, és rácsostul langyosra hűtöm, majd a rácsot leveszem és a lapot óvatosan az asztalra csúsztatom. A tepsit hagyom még hűlni, majd a másik lapot is ugyanígy kisütöm. Ha a lapok kihűltek, akkor pontos méretre vágom őket. Az egyiket beleteszem abba a tepsibe, amelyben a krémes lesz, a másikat pedig kockákra vágom.
Másik megoldás, eleve felkockázni a krémes tetejét, és úgy sütni. Ennek az a hátránya, hogy a vágási szélek mentén „lezárjuk” a széleket, így nem lesz olyan szép leveles. Bátran süssük egyben és recés késsel óvatosan vágjuk fel.
A krémhez a tojások sárgáját egy lábosba és a fehérjéket egy akkora habverő tálba teszem, hogy majd az összes krém elférjen benne.
A sárgákat 100 g cukorral krémes-fehérre keverem, hozzáadom a lisztet és a zselatint, beleteszem a vaníliát, majd a tejet fokozatosan, és csomómentesre keverem. Mérsékelt lángon, folytonos keverés mellet sűrűsödésig melegítem. Nem szabad forrnia! Max. 80 fokra melegítsük, mert kicsapódik! Ha kész, belekeverem a vajat és hűlni hagyom, ezalatt a tojásfehérjékből kemény habot verek. Beleadom az ecetet és azzal készre verem. Ezután 100 g cukrot is beleadok, tovább verem, amíg szép fényes lesz.
Másik megoldás, hogy 2 csomag vaníliapudingot főzünk 6 dl tejben, és 2-3 tojásfehérjéből készített habbal lazítjuk. Ezt terítjük a lapra.

Blog.hu ajánló