Rozmaringos sárgabarackleves

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg sárgabarack (tisztítva)
  • 10-15 dkg nádcukor vagy édesítő
  • 3 dl rizstej
  • 1 dl növényi tejszín
  • 2 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1-2 ágacska friss rozmaring
  • 10 db aszalt sárgabarack
  • 1 l víz
  • 3 ek pirított, szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A barackot megmossuk, és kimagozzuk. A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel (a rozmaring kivételével). Ha már meleg, a barackot is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Amikor már puha a gyümölcs, botmixerrel pürésítjük, és ekkor adjuk a rozmaringot a leveshez (egészben, hogy könnyebb legyen a végén kihalászni).
Hozzáöntjük a tejszínt és 2 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell. Felaprítjuk az aszalt barackot, ezt is a leveshez adjuk.
A maradék tejben elkeverjük a keményítőt, lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát.

Ezt is szeretjük