Habkönnyű málnatorta graffitivel
A tejszínes málnatorta családunkban nagyon népszerű, a graffitizést meg még nem olyan régen próbálgatom.
Most fiam szülinapjára készítettem, amit a kertben tartottunk, és a tortán lévő piros málnás graffitin szépen átsütött a nap, csak úgy csillogott.
Mindenkinek nagyon tetszett.
Az íze és állaga sem hagyott maga után kívánni valót, nagyon sokan elkérték a receptjét is, még akkor is, ha kissé munkaigényes.
Habkönnyű málnatorta graffitivel
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 6 tojás
- 3 dl cukor
- 3 dl liszt
- 7 ek olaj
- csipet só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 2-3 ek Triple sec
- 1 citrom
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg mazsola
- 40 dkg málna
- 1 cs étkezési zselatinpor
- 500 ml tejszín
- 2 cs habfixáló
- 2 cs vaníliás cukor
- A graffitihez:
- 250 kristálycukor
- 130 ml víz
- 130 ml málnaszörp
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval keményre felverem, majd hozzáadom az olajat, szódabikarbónát, tojássárgákat, ezeket is belekeverem, majd kanalanként beleforgatom a lisztet is.
Kivajazott, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt megsütöm, kihűtöm, 2 lapra vágom.
A krémhez a vaníliás pudingot a cukorral, tejjel, zselatinnal megfőzöm, ha langyosra hűlt, belekeverem a mascarponét, majd a triple seccel, és 1 citrom levével meglocsolt málnát, legvégül a mazsolát is.
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral felverem kemény habbá, majd 1/3-át a mascarponés-pudingos krémhez keverem bátran, ezzel kissé fellazítva a krémet, majd azután a többi tejszínhabot is, de már lassú, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjön.
Megkenem a lapokat, egymásra teszem, majd a torta oldalát is beborítom a krémmel.
A graffitihez egy lábasba teszem a cukrot, vizet, málnaszörpöt, és állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a kanálról éppen lecseppen, sűrű, szirupos lesz.
2 nagy műanyag tányéralátétet előveszek - nekem ez volt otthon -, kissé megolajozom, majd a tortaformám körfogatát megmérem és a tányéralátéteket a méretnek megfelelő hosszúságban teszem egymás mellé.
A forró gyümölcsszirupot egy hőálló kancsóba töltöm, és a tányéralátétekre graffitizek tetszőleges, de vaskosabb formákat olyan hosszúságban, amilyen a tortánk körfogatmérete. 2-3 percet várok, majd egy késsel óvatosan alányúlok, és az az olaj miatt megszilárdulva szépen felválik.
Óvatosan a tortám oldalára és tetejére helyezem, és már mehet is a hűtőbe dermedni.
Másnap fogyasztható eme gyümölcsös, és különleges finomság.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept