Habkönnyű málnatorta graffitivel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes málnatorta családunkban nagyon népszerű, a graffitizést meg még nem olyan régen próbálgatom.
Most fiam szülinapjára készítettem, amit a kertben tartottunk, és a tortán lévő piros málnás graffitin szépen átsütött a nap, csak úgy csillogott.
Mindenkinek nagyon tetszett.
Az íze és állaga sem hagyott maga után kívánni valót, nagyon sokan elkérték a receptjét is, még akkor is, ha kissé munkaigényes.

Habkönnyű málnatorta graffitivel

Hozzávalók 6 személyre

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 3 dl cukor
  • 3 dl liszt
  • 7 ek olaj
  • csipet só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 2-3 ek Triple sec
  • 1 citrom
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mazsola
  • 40 dkg málna
  • 1 cs étkezési zselatinpor
  • 500 ml tejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 2 cs vaníliás cukor
  • A graffitihez:
  • 250 kristálycukor
  • 130 ml víz
  • 130 ml málnaszörp
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval keményre felverem, majd hozzáadom az olajat, szódabikarbónát, tojássárgákat, ezeket is belekeverem, majd kanalanként beleforgatom a lisztet is.
Kivajazott, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt megsütöm, kihűtöm, 2 lapra vágom.
A krémhez a vaníliás pudingot a cukorral, tejjel, zselatinnal megfőzöm, ha langyosra hűlt, belekeverem a mascarponét, majd a triple seccel, és 1 citrom levével meglocsolt málnát, legvégül a mazsolát is.
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral felverem kemény habbá, majd 1/3-át a mascarponés-pudingos krémhez keverem bátran, ezzel kissé fellazítva a krémet, majd azután a többi tejszínhabot is, de már lassú, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjön.
Megkenem a lapokat, egymásra teszem, majd a torta oldalát is beborítom a krémmel.
A graffitihez egy lábasba teszem a cukrot, vizet, málnaszörpöt, és állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a kanálról éppen lecseppen, sűrű, szirupos lesz.
2 nagy műanyag tányéralátétet előveszek - nekem ez volt otthon -, kissé megolajozom, majd a tortaformám körfogatát megmérem és a tányéralátéteket a méretnek megfelelő hosszúságban teszem egymás mellé.
A forró gyümölcsszirupot egy hőálló kancsóba töltöm, és a tányéralátétekre graffitizek tetszőleges, de vaskosabb formákat olyan hosszúságban, amilyen a tortánk körfogatmérete. 2-3 percet várok, majd egy késsel óvatosan alányúlok, és az az olaj miatt megszilárdulva szépen felválik.
Óvatosan a tortám oldalára és tetejére helyezem, és már mehet is a hűtőbe dermedni.
Másnap fogyasztható eme gyümölcsös, és különleges finomság.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük