Szűzérmék hentes módra
Szeretek sütni-főzni, minden új dolgot kipróbálni. Anyukám egyik régi receptkönyvében találtam erre a receptre. Kép nem volt hozzá, így csak az alapanyagok, és az elkészítés egyszerűsége tetszett meg. Nem csalódtam, nagyon finom lett. Párom megnyalta mind a tíz ujját, és nekem is nagyon ízlett. Egy párszor már elkészítettem a barátaimnak is és ők is elkérték a receptet.
Szűzérmék hentes módra
Hozzávalók 2 személyre
- 60 dk szűzpecsenye
- só
- őrölt bors
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3-4 db ecetes uborka
- 20 dkg gépsonka
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A sertéshúst szeld szép, ujjnyi vastag érmékre, hintsd meg sóval, borssal. Az uborkát meg a sonkát metéld olyan vékony csíkokra, amennyire csak tudod.
Egy méretes serpenyőben felolvasztott vajon hervassz finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg.
Ha a húsok már puhák, szép pirosak, add hozzá az uborkát és a sonkacsíkokat, egy-két percig pirítsd.
Szórd meg felaprított petrezselyemmel, és díszítsd egy kis színes zöldséggel (lilahagymával, pirospaprikával, paradicsomcikkel). Burgonyakörettel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept