Kenyérlángos

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kenyérlángos

Hozzávalók 6 személyre:

  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • kb. 2 dl víz
  • 5 dkg só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 dkg porcukor
  • A feltéthez:
  • 5 dl tejföl
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 8 fej közepes vöröshagyma
  • kolbász, szalonna, sonka, sajt, egyéb feltét ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt beletesszük a langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és a porcukrot, egy kicsit összekeverjük, és hagyjuk felfutni (kb. 15 perc). A lisztet és a sót beletesszük egy nagy keverőtálba. Ha feljött a kovász, ráöntjük a lisztre, és kézzel begyúrjuk a tésztát. Folyamatosan öntjük hozzá a vizet, annyit, amennyit a tészta magába veszi. Félkeménynek kell lennie, mint a lángostésztának. Letakarjuk, 2 órán át kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd három részre szedjük szét, és még 1 órán át kelesztjük.
4-5 szelet szalonnát serpenyőben kisütünk, majd kitesszük tányérra. A kisült szalonna zsírjában a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, megsózzuk. Ha jól összepirult, ráöntjük a tejfölt, és 1-2 percig főzzük.
Az egyik tésztadarabot gyúródeszkán kinyújtjuk a tepsi méretére, kb. 1-1,5 cm vastagra. Rátesszük a tepsire, és a 250 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, rákenjük a tejfölös mártást, ízlés szerint kolbászt, sonkát, szalonnát és sajtot. 250 fokon 35-40 percig sütjük. Így járunk el a másik két rész tésztával is. Melegen tálaljuk.

Ezt is szeretjük