Csirkemell tejszínes-szalonnás tésztával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkemell tejszínes-szalonnás tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna - keskeny hasábokra vágva
  • 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg csőtészta
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat mély serpenyőben, tegyük bele a csirkét, és szórjuk rá a szalonnát. Nagy lángon pirítsuk pár percig. Fordítsuk meg a csirkét a serpenyőben, keverjük meg a szalonnát. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben, de ne egészen puhára. Adjuk a csirkéhez a zöldborsót, a tejszínt és a tésztát, sózzuk, borsozzuk. Lehet hozzátenni egy kis majoránnát, oreganót, rozmaringot is - így nagyon jó ízt kapunk. Lefedve pároljuk még pár percig, míg a hús teljesen átfő. Forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük