Feketeerdő-lekvár

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sógornőmtől hallottam ezt a receptet, azonnal kipróbáltuk, osztatlan sikert aratott.

Feketeerdő-lekvár

Hozzávalók 12 személyre

  • 4 kg meggy
  • 240 g cukor
  • 100 g lekvártartósító por
  • 100 g étcsokoládé (1 tábla min. 70%-os étcsokoládé)
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket, amibe a lekvárt kívánjuk tenni, jó forró vízben mosogatószerrel elmossuk, lecsöpögtetjük, előkészítjük.
Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük.
A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a lekvártartósítót egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ne égjen oda).
Beletesszük a csokit, és folyamatos keverés mellett a lekvárt legalább 3 percig zubogva forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig öntjük, befőző fóliával lefedjük, majd jól lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük