Feketeerdő-lekvár
A sógornőmtől hallottam ezt a receptet, azonnal kipróbáltuk, osztatlan sikert aratott.
Feketeerdő-lekvár
Hozzávalók 12 személyre
- 4 kg meggy
- 240 g cukor
- 100 g lekvártartósító por
- 100 g étcsokoládé (1 tábla min. 70%-os étcsokoládé)
Elkészítés:
Az üvegeket, amibe a lekvárt kívánjuk tenni, jó forró vízben mosogatószerrel elmossuk, lecsöpögtetjük, előkészítjük.
Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük.
A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a lekvártartósítót egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ne égjen oda).
Beletesszük a csokit, és folyamatos keverés mellett a lekvárt legalább 3 percig zubogva forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig öntjük, befőző fóliával lefedjük, majd jól lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept