Diós-áfonyás rétes
Egy régi rétesreceptet variáltam át, nekünk nagyon bejött, a gyömbértől pikáns lett.
Diós-áfonyás rétes
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs réteslap (8 lapos)
- 250 g darált dió
- 6 ek porcukor
- 2 kk reszelt gyömbér
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs aszalt vörös áfonya
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az diót, cukrokat, gyömbért, áfonyát az olvasztott vajjal összedolgozzuk.
Négyesével kiterítjük a réteslapot, megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és megkenjük a tojással. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben (180-200 fok) 30 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept