Tejszínes epertorta
Tejszínes epertorta
Hozzávalók 12 személyre
- A piskótához:
- 5 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- A krémhez:
- 1 l habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg eper
Elkészítés:
NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT
A tojást kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, formába öntjük és kisütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
A tejszínt habbá verjük, az eper 2/3 részét turmixoljuk és a hab feléhez keverjük, majd a lapokra kenjük. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát, és a megmaradt eperrel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept