Tejszínes-túrós szelet szilvával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját recept. A családomnak, ismerősöknek sütöttem meg. Nagy sikere volt.

Hozzávalók 12 személyre:

  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 0,5 l tejszín
  • 30 dkg szilva
  • 15 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük és kisütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk,.
Elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínt habbá verjük, és a felét összekeverjük a túróval.
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rászórjuk a feldarabolt szilvát. Erre kerül a második lap és a krém másik fele. Befedjük a harmadik lappal, bevonjuk a maradék tejszínnel. Minden szeletre habrózsát nyomunk és negyed szilvával díszítjük.

Blog.hu ajánló