Luca epertortája

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Párom nagylányának sütöttem most nyáron, mindenkinek nagyon ízlett, csak neki nem. :D

Hozzávalók 12 személyre:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 60 dkg eper
  • 50 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 ek porcukor
  • 2 marék citromfű
  • fél citrom leve
  • 0,3 l habtejszín
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 ek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI GYÜMÖLCSÖS RECEPT

A tojások sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd a liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a cukros sárgájához. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 28 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a piskótamasszát, 30-40 percig sütjük. Kivéve langyosra hűtjük, rácson teljesen kihűtjük.
Az eper szárát levágjuk, a negyedét (a szebbeket) félretesszük a tetejére. Vékonyan felszeleteljük. A krémsajtot elkeverjük a porcukorral, az apróra vágott citromfűvel és a citrom levével. A piskótát keresztben háromfelé vágom. A krém negyedét az első réteg aljára teszem. A felszeletelt eprek felét elosztom rajta, majd rálapogatom a krém második negyedét. Erre jön a piskóta középső lapja, majd megismételjük az előző műveleteket, végül rátesszük az utolsó lapot.
A tejszínt felverjük a cukorral és a tortazselével. Negyedét a torta oldalára kenjük, a többit habzsákba töltjük. A félretett epreket is felszeleteljük, kirakjuk vele a torta tetejét. A szabadon maradt részeket kidíszítjük a maradék tejszínnel. Kicsit behűtjük tálalás előtt.

1
2
Blog.hu ajánló